Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Ο γλύπτης Μιχαηλ Βουζουνερακης γεννήθηκε στον Ηρακλειο Κρητης το 1980. Έζησε και μεγάλωσε στη Ιεραπετρα. Έφυγε μετά το λύκειο για να σπουδάσει στη σχολή μαρμαρογλυπτικής στο Πύργο της Τήνου με καθηγητές το γλύπτη Γ.Μανιατάκο,το ζωγράφο Δ.Μπέζα ,το Γ.Συλίκο καθηγητή μαρμαρογλυπτικής και τη Γ.Ρουκούνη-Μανιατάκου καθηγήτρια στο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων 1998-2001 στη σχολή της Τήνου βραβεύθηκε και τα τρία χρόνια με βραβείο από το Υπουργείο Αιγαίου και Κυκλαδων για την επίδοσή του στη μαρμαρογλυπτική. Συμμετοχή στα ΚΥΡΒΕΙΑ 2004 σε ομαδική έκθεση TOUCH FESTIVAL 2004 TOUCH FESTIVAL 2006 1 βραβειο γλυπτικης TOUCH FESTIVAL 2007 2 βραβειο γλυπτικης TOUCH FESTIVAL 2008 TOUCH FESTIVAL 2009 MAIL ART EXHIBITION IN GREECE 2010 Διεθνής Έκθεση εικαστικών έργων 2010 «Ο Αρχαίος Ελαιώνας της Κρήτης στο βάθος του χρόνου» Υπάρχουν αρκετά έργα του σε ιδιωτικές συλλογές ,κοιμητήρια ,εκκλησίες ,κ.α. στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

«Ο αρχαίος ελαιώνας της Κρήτης στο βάθος του χρόνου»

«Ο Αρχαίος Ελαιώνας της Κρήτης στο βάθος του χρόνου»


Πρωτοβουλια για τη σωτηρία και την ανάδειξη
των αρχαίων και των ιστορικών ελαιόδεντρων της Κρήτης

Το Μάρτιο του 2009 οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Κρήτης άρχισαν να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες για τη σωτηρία και την ανάδειξη των αρχαίων και των ιστορικών ελαιόδεντρων του νησιού, τα οποία πολλές φορές γίνονται ‘θύματα’ ανθρώπινων δραστηριοτήτων όπως τα δημόσια και τα ιδιωτικά έργα. Πρόκειται για ελαιόδεντρα ηλικίας εκατοντάδων, ακόμα και χιλιάδων ετών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα οποία δυστυχώς πολλές φορές καταστρέφονται.
Το ΤΕΙ Κρήτης από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει επιστημονικά, σε εθελοντική βάση, την προσπάθεια του Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης στο οποίο τώρα μετέχουν 74 πολιτιστικοί και φιλο-περιβαλλοντικοί σύλλογοι από όλο το νησί.
Οι βασικοί άξονες της πρωτοβουλίας είναι:
  1. Σωτηρία των υπερ-αιωνόβιων ελαιόδεντρων. Περιλαμβάνει την ηλεκτρονική αποτύπωση όλων των αρχαίων και των ιστορικών ελαιόδεντρων. Κάθε σύλλογος στην περιοχή του εντοπίζει και καταγράφει σε ειδικό έντυπο του ΤΕΙ τα ελαιόδεντρα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον με βάση τον όγκο τους και τις ιστορίες, θρύλους, παραδόσεις που τα περιβάλλουν. Στη συνέχεια επιστήμονες του ΤΕΙ Κρήτης επισκέπτονται τα ελαιόδενδρα και καταγράφουν με τη χρήση GPS τα πιο ενδιαφέροντα ελαιόδεντρα, για τα οποία επίσης λαμβάνουν στοιχεία βιολογικού και γεωπονικού χαρακτήρα. Η καταγραφή αποτυπώνεται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, σε συνδυασμό με την ιστορία των ελαιόδεντρων και τα ιστορικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής. Η ηλεκτρονική βάση δεδομένων θα αποτελέσει ‘εργαλείο’ για τη διάσωση των υπερ-αιωνόβιων ελαιόδεντρων καθώς οι αρχές, οι φορείς, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κρήτης θα γνωρίζουν πού ακριβώς βρίσκονται αυτά τα ελαιόδενδρα για να τα προστατεύουν και να τα επισκέπτονται.
  2. Ανάδειξη υπερ-αιωνόβιων ελαιόδεντρων. Στον άξονα αυτό περιλαμβάνονται δύο δραστηριότητες:
    • Η δημιουργία ντοκιμαντέρ για τον αρχαίο ελαιώνα της Κρήτης. Στόχος είναι το ντοκιμαντέρ να έχει ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2011.
    • Διεθνής έκθεση εικαστικών έργων με θέμα ‘Ο αρχαίος ελαιώνας της Κρήτης στο βάθος του χρόνου’. Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της έκθεσης ανήκει στο Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης. Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις του νησιού και η Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Κρήτης. Η δραστηριότητα αυτή έχει επίσης την υποστήριξη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών και του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Αφετηρία της έκθεσης θα είναι το ΤΕΙ Κρήτης (Ιούνιος 2010) και στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου (Ιούλιος- Αύγουστος 2010). Στόχος είναι η έκθεση να ‘ταξιδέψει’ στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες ή το Στρσβούργο.
Περισσότερα για την πρωτοβουλία σχετικά με τη σωτηρία και την ανάδειξη των αρχαίων και των ιστορικών ελαιόδεντρων και την έκθεση εικαστικών έργων στις ιστοσελίδες του ΤΕΙ Κρήτης, www.teicrete.gr, του Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης www.syllogoikritis.gr και στην ομάδα στο facebook με τίτλο: ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑΚΩΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, Ancient olive trees of Crete.
 

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης 


  Το ΤΕΙ Κρήτης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της πρόδρομης  έκθεσης εικαστικών έργων με τίτλο:
«Ο Αρχαίος Ελαιώνας της Κρήτης στο βάθος του χρόνου»
την οποία διοργανώνει σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης.
Η εκδήλωση θα γίνει στο ΤΕΙ Κρήτης στις 29 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 μμ. στο Αμφιθέατρο Σμυρνάκη.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης
Ευάγγελος Καπετανάκης
Καθηγητής

Σημ. Η έκθεση σε πλήρη ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2010 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ).

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Human Colours, Music - Mail Art exhibition in Greece - 22-28 June 2010

Dear Artists,

- We would like to deeply thank all of you, the artists that participated in this exhibition.
325 Artists, with 608 works, from 45 countries have taken part in this exhibition.
We would like to inform you that your works will be sold to a symbolic, collective price, according to the material and size, which does not respond to the real price of your works that we all know to be far greater.
We would like to thank the International Honorary Artistic Committee under whose prestigious auspices this exhibition is held.
We would like to thank the Artistic Organising Committee, the Supporting and Promoting Team and the Athens School of Fine Arts students who bear the main effort for this event.
We would personally like to thank the following people for their invaluable help in organizing this exhibition: Thanasis Bikias, Stavros Galatos, Despoina Pagoni, Efi Hlorokosta-Bizou, Maria Konstantinidou, Maria Tsapkini-Psomiadou, Samota Yianni & Litsa Konstantinidou.

- Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς τους καλλιτέχνες που πήρατε μέρος σ’ αυτή την έκθεση.
Συμμετέχετε 325 καλλιτέχνες με 608 έργα, από 45 χώρες
Σας ενημερώνουμε ότι τα έργα σας θα πουληθούν, σε συμβολικές ενιαίες τιμές, με κριτήριο το υλικό και το μέγεθος ανεξάρτητα από την αντικειμενική αξία των έργων που καλά γνωρίζουμε ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερη.
- Ευχαριστούμε την Διεθνή Καλλιτεχνική επιτροπή, που με το κύρος των ονομάτων των καλλιτεχνών της, αποτελεί την υψηλή προστασία αυτής της έκθεσης.
- Ευχαριστούμε την καλλιτεχνική οργανωτική επιτροπή, την ομάδα στήριξης και προώθησης και τις ομάδες των φοιτητών, που υπήρξαν ο κορμός στήριξης αυτού του γεγονότος.
- Τέλος ευχαριστούμε προσωπικά, τους Θανάση Μπίκια, Σταύρο Γαλάτο, Δέσποινα Παγώνη, Έφη Χλωροκώστα – Μπίζιου, Μαρία Κωνσταντινίδου, Μαρία Τσαπκίνη – Ψωμιάδου, Σαμώτα Γιάννη και Λίτσα Κωνσταντινίδου, που με την πολύτιμη βοήθεια τους, πραγματοποιήθηκε αυτή η έκθεση.

22 - 28 June

Από τον Δήμο της Αθήνας μας ενημέρωσαν ότι για τεχνικούς λόγους η έκθεση θα αρχίσει στις 22 Ιουνίου, στις 12.00.
Η διάρκειά της είναι 22- 28 Ιουνίου, και θα είναι ανοικτή όλη μέρα.
From the Municipality of Athens we were informed that due to technical reasons the opening of the exhibition will take place on the 22nd of June, at 12.00 am.
The exhibition will last until the 28th of June and will be open to the public during the day. 
Showing newest posts with label Many many thanks to you Michael.Show older posts

«Ο αρχαίος ελαιώνας τηςΚρήτης στο βάθος του χρόνου»

Ο Vouzounerakis Michael Την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 στις 7μ.μ. θα πραγματοποιηθούν στοΤΕΙ τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων με θέμα «Ο αρχαίος ελαιώνας τηςΚρήτης στο βάθος του χρόνου» που διοργανώνουν το ΤΕΙ Κρήτης και το ΔίκτυοΠολιτιστικών Συλλόγων του νησιού. Τριακόσιοι δεκατέσσερις καλλιτέχνες από τηνΚρήτη, την υπόλοιπη Ελλάδα και άλλες χώρες εμπνεύστηκαν από τον αρχαίο ελαιώνατης Κρήτης και δημιούργησαν εκπληκτικά έργα τέχνης τα οποία ήδη παρέδωσαν στοΤΕΙ και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.